Het ModeMusthaves sprookje stopt!

Er was eens een jong meisje met een hele grote droom.... Zij werkte jarenlang dag en nacht om haar droom te realiseren. Het was knetterhard werken, maar met een flinke dosis doorzettingsvermogen en een heleboel hulpfeeën werden haar grootste dromen werkelijkheid en beleefden zij met z'n allen een onbeschrijfelijk gaaf en bijzonder avontuur vol met onvergetelijke hoogtepunten.

Totdat zij een op een dag tot het inzicht kwam dat stoppen op het hoogtepunt de volgende juiste beslissing was. Natuurlijk was dat voor alle hulpfeeën, ridders en alle inwoners van ModeMusthaves land even schrikken, maar al snel begrepen zij dat aan alle sprookjes ook een einde komt. En besloten zij met trots, dankbaar en een opgeheven hoofd dit laatste hoofdstuk te schrijven. Nog een keer met z'n allen knallen en eindigen met een feestje, dat is wat ze gaan doen.

En ze leefden nog lang en gelukkig...

 

Happily Ever After SALE

ModeMusthaves was één groot feestje de afgelopen 6,5 jaar en omdat er aan dit feestje een einde komt en we jullie ONWIJS willen bedanken hebben we de Happily Ever After Sale gelanceerd! We starten met alle items onder de €50,- De prijzen lopen af, maar wanneer de volgende ronde is en hoe laag de prijs gaat worden dat is een verrassing. Dus houd onze nieuwsbrief en social media kanalen goed in de gaten ;-) Dit is je laatste kans. Maar pas op: wacht niet tot het laatste moment, want voor je het weet is het product uitverkocht! OP=OP.

**UPDATE: NIEUWE RONDE, ALLE ITEMS ZIJN ONDER DE €15,- EN BEGINNEN AL BIJ €1,-**

 

 

Rules of Happily Ever After Sale

  • Alle items uit de Happily Ever After Sale worden niet meer aangevuld en komen dus niet (lees: nooit!) meer terug op voorraad. OP=OP
  • Wanneer je het product aan je shopping bag hebt toegevoegd, betekent dit niet dat het product gereserveerd is. 
  • Pas als je het product hebt afgerekend bij de check out is het item all yours! 
  • ModeMusthaves sluit haar digitale deuren en daardoor is het niet mogelijk je items te ruilen of retourneren bij aankopen gedaan vanaf 6 september 2017. 
  • Tijdens Happily Ever After Sale is het niet mogelijk om een kortingscode te gebruiken bij je bestelling, natuurlijk kun je wel je gift card bij ons besteden. 
  • Tijdens de Happily Ever After Sale kunnen wij de reguliere levertijd niet garanderen. Wij doen uiteraard ons best je bestelling zo snel mogelijk te versturen. 

 

 

Van meisjesdroom naar miljoenenbedrijf...

ModeMusthaves was voor mij écht een sprookje. Eentje die ik zelf mocht schrijven en beleven tegelijk. Hoe bijzonder het was is eigenlijk niet te beschrijven. Ik ga het toch proberen....

Dat ik mijn eigen bedrijf wilde, wist ik al van jongs af aan. Mijn doel was: voor mijn 25e een succesvol bedrijf! Jarenlang fantaseerde ik over allerlei concepten van een nagellak, schoenen of spijkerbroeken label tot weddingplanner, een klusbedrijf met mijn zus of een eigen hotel. Nadat ik 24 kaarsjes had uitgeblazen voelde ik dat het ging gebeuren... Ik dacht allerlei ideeën uit en checkte tientallen domeinnamen op beschikbaarheid. Er waren gekke ideeën, leuke ideeën en ambitieuze ideeën. Één van de ideeën was een webshop en op een avond lag ik in bed en bedacht ik de naam ModeMusthaves. Ik checkte via mijn telefoon de domeinnaam en kon het niet geloven: hij was nog vrij! Deze naam was op mij aan het wachten, dat kon niet anders... Ik legde zo ongeveer dezelfde minuut nog de naam vast en maakte social media accounts aan, wants ook die waren nog beschikbaar! Toen wist is het zeker: MODEMUSTHAVES.COM! Dat gaat het worden! Alle puzzelstukjes vielen in elkaar en vanaf dat moment was ik niet meer te stoppen. 

Ik was zó enthousiast over dit concept en werkte dag en nacht keihard om de webshop te lanceren. Dat zag er als volgt uit: inschrijven bij de KVK, een zakelijke bankrekening openen, daar al mijn spaargeld op storten en voorzichtig beginnen met inkopen van de eerste musthaves. Vervolgens bracht ik dagen lang door in een fotostudio, die ik via via mocht gebruiken, (het maakte mij niks uit dat ik daarvoor per dag 2 uur in de auto zat). Ook mocht het de pret niet drukken dat ik dagen achter elkaar aan het photoshoppen was (omdat ik hier helemaal geen ervaring mee had) en de foto perfect moest worden. De campagnebeelden moesten het streetstyle gevoel hebben, dat zag je bij geen enkele webshop en dat leek mij dus helemaal het einde. Samen met vriend-lief en de camera van mijn moeder ging ik de stad in. Een paar uur later en ruim 800 foto's verder, kon ik deze ook afvinken van mijn to-dolijst. Ondertussen had ik een webshopbouwer gevonden die de shop kon bouwen. Ik wist precies hoe deze er uit moest gaan zien. Zo streepte ik de ene to-do na de andere af en in 6 weken was de shop klaar! 
 

In de 6 weken tussen het idee en de lancering plaatste ik sneak previews van de producten op de social media kanalen van ModeMusthaves. In de bio stond iets geheimzinnigs als: "Tell you more soon... XOXO". Dit creëerde in combinatie met de naam en de previews een flinke buzz. Mensen werden nieuwsgierig en wilden meer weten, dus gingen de kanalen volgen. Er kwamen super veel reacties, er werd getagt, gedeeld en geraden wat dit ging worden. Een winkel, webshop, merk, een website? Het ging als een lopend vuurtje, wat er voor zorgde dat ik op de dag van de lancering 1.500 volgers had op de kanalen. Op dinsdagmiddag 17 mei 2011 opende ModeMusthaves haar digitale deuren en een paar minuten na de lancering kwamen de bestellingen al binnen. Dit was echt té gaaf!! 

Pakketjes inpakken, inkopen, klantenservice, marketing, administratie en de webshop beheren, ik deed alle functies in 1 en had toch echt maar 24 uur in een dag. De bestellingen stroomden binnen en dus had ik binnen twee weken mijn eerste stagiaire aangenomen. Een paar weken later nam ik mijn nichtjes en hun vriendinnetjes aan om te helpen bij het inpakken en een jaar na de lancering nam ik het eerste ModeMusthaves meisje aan, super spannend, maar ook super fijn! Een topper die mij fulltime hielp om orde in de chaos te krijgen, om de mailtjes te beantwoorden en om ModeMusthaves verder op te bouwen. Ook ben ik na een jaar gaan samenwerken met een distributiecentrum die alle pakketjes ging versturen en de voorraad beheert, dat was een supermooie stap waar ik heel veel tijd mee bespaarde. Een maand later volgde het tweede ModeMusthaves meisje en binnen een jaar zaten we met een team van 8 meiden. Na 2 jaar keihard werken had ik een team met superlieve en enthousiaste meiden! Het begon op een echt bedrijf te lijken... Een online concept store, een snoepwinkel voor fashion-lovers, een webshop waar het enthousiasme van af spat en waar de mogelijkheden oneindig zijn. 


Wat er daarna allemaal is gebeurd kon ik eerder alleen maar van dromen... Zo veel hoogtepunten: bestsellers waar we duizenden stuks van verkochten (sommigen stuk voor stuk gemaakt door m'n moeder), onze eigen app op nummer 1 in de App Store, de pop-up stores waar duizenden meiden langskwamen en uren in de rij stonden, plaatsing in de lijst top 100 meest succesvolle vrouwen van NL, samenwerkingen met internationale merken als Opel, Moschino, L'Oréal, publicaties in o.a. ELLE, Linda, en Glamour, interviews voor RTL Boulevard, vakbladen en inspirerende websites en recordaantallen waar ik met m'n hoofd gewoon echt niet bij kan... Het is niet te beseffen wat we met z'n allen hebben neergezet, hoe veel pakketjes er door Nederland zijn afgereisd naar onze klanten, hoe veel mensen we bereiken met onze kanalen, de website en app, hoe veel musthaves we hebben verkocht, hoe veel foto's er zijn gemaakt, hoe veel emails er zijn verstuurd en zo kan ik nog wel even door gaan. Dat is toch niet te bevatten!?
 

En dan, dan komt er dus die dag waarop alle dromen zijn uitgekomen en alle doelen, hoe gek ze soms ook waren, zijn behaald. Wat doe je dan?... Heel hard nadenken en alle mogelijke opties onderzoeken, uitdenken en afstrepen. Totdat je bij de conclusie komt dat stoppen op het hoogtepunt eigenlijk de allerbeste beslissing is. Een beslissing gemaakt vanuit het hart, vanuit het streven om dit bedrijf te runnen vol passie, van de eerste tot de laatste dag. Die laatste dag is nu in zicht. ModeMusthaves.com stopt, het sprookje is over... Het heeft even geduurd voor dat ik dat kon uitspreken of kon typen. Het is de spannendste beslissing die ik ooit heb gemaakt. Wat eerst niet eens in mijn hoofd op kwam, voelt nu als de beste beslissing op het juiste moment. 

Ik heb dezelfde kriebels in mijn buik als waar ik mee begon wanneer ik terugkijk naar de afgelopen 6,5 jaar. WOW, wat ben ik een onwijze bofkont! Dat ik dit allemaal mee heb mogen maken. Wat was het gaaf! Natuurlijk ben ik hier stiekem best een beetje trots op, maar vooral ben ik heel dankbaar!! Dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen, de lessen die ik heb geleerd, de mooie momenten die ik nooit meer vergeet en natuurlijk dankbaar voor iedereen die heeft bijgedragen aan dit grote avontuur en het waarmaken van mijn droom... Het ModeMusthaves dreamteam van superlieve, gemotiveerde en hardwerkende meiden. Met daarbij de Sr. Girls Club Ellis, Marijn en Chrissy als vaste kern. Familie, moeder, zus, vriendinnen, bestie en m'n lieve vriendje voor alle steun, een luisterend oor, advies of gewoon een dikke knuffel op het juiste moment. En last but not least de ontelbare happy customers!! Zonder jullie support, enthousiasme en inspiratie was ModeMusthaves er niet geweest... Ik kan jullie zeggen, het was kneiterhard werken, genieten, lachen, huilen, vallen en opstaan, maar bovenal was dit alles het allemaal dubbel en dwars waard! BEDANKT & LIEFS <3

XOXO,

Elise

PS Waarschijnlijk vraag je je nu af: wat gaat er met ModeMusthaves gebeuren? Goeie vraag! Er zijn nog heel veel opties mogelijk, deze houd ik nu nog open...  Maar mocht er nieuws zijn, dan houd ik jullie uiteraard op de hoogte! ;-)
 
 
De afgelopen 6.5 jaar in foto's, hier kan ik naar blijven kijken... Kijk je met me mee?